Καλώς ορίσατε στο ιστολόγιό μας!
Από εδώ θα μπορείτε να μοιράζεστε τις εμπειρίες μας από το εργαστήριο και να παρακολουθείτε την εξέλιξή του.
Θα αναρτώνται κείμενα, εικόνες και βίντεο, τόσο από τη διαδικασία, όσο και τα ίδια τα αποτελέσματά της.

Μπορείτε επίσης κι εσείς να στέλνετε μηνύματα, σχόλια, εντυπώσεις, και παρατηρήσεις ώστε να μας βοηθήσετε με τη γνώμη και τη φαντασία σας.

Η ομάδα εργασίας: Κατερίνα Βιδάλη, Νίκος Γκρέζιος, Γιώργος Γκρέζιος, Κωνσταντίνος Καββάδας, Αντώνης Κορδάτος, Παντελής Κοταρίδης, Γιώργος Κοταρίδης, Θανάσης Μακρής, Γιάννος Μαρκόπουλος, Πέτρος Μαρκόπουλος, Ναταλία Παπαδημητρίου, Αθηνά Σκούρτη, Ιωάννα Ψωμάκα.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ! στο YOUTUBE


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η ταινία μας βραβεύτηκε στο ΖΙΖΑΝΙΟ!


Η ταινία μας ΜΗΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, που συμμετείχε στο Φεστιβάλ CAMERA ZIZANIO, ξεχώρισε και βραβεύτηκε με Ειδική Μνεί και θα ταξιδέψει και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις. Το καλύτερο όμως ήταν που πήγαμε κι εμείς στον Πύργο εκδρομή τις μέρες των προβολών!


Ευχαριστούμε το ΖΙΖΑΝΙΟ για την φιλοξενία και ελπίζουμε και του χρόνου να έχουμε μια ωραία δουλειά να του στείλουμε...


[Σκεπτικό Κριτικής Επιτροπής]
Με την εμπειρία της συμμετοχής μας στην Κριτική Επιτροπή της Camera Zizanio, αποκομίσαμε, μαζί με την ευχαρίστηση του συμμετέχειν σε έναν τόσο ωραίο θεσμό, ανησυχίες και γνώσεις που μας οδήγησαν να σκεφτούμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Η επιλογή των ταινιών οι οποίες βραβεύτηκαν, έγινε με βάση την προσπάθεια των παιδιών αλλά και την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια. Η πολυμελής επιτροπή απαρτιζόταν από άτομα διαφόρων ηλικιών, γεγονός που κατέστησε τη διαδικασία της επιλογής πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Η πολυγνωμία αυτή των μελών της επιτροπής αλλά κυρίως εκείνη των παιδιών που συμμετείχαν με τις ταινίες τους, έκανε εμφανώς πιο δύσκολη την επιλογή των καλύτερων ταινιών.
Η πολυήμερη αυτή πανευρωπαϊκή, κινηματογραφική γιορτή που ξέφυγε από τις αίθουσες προβολών, έδωσε χρώμα στην ρουτίνα της δύσκολης, για τις μέρες μας, καθημερινότητας και είμαστε σίγουροι πως κανείς και τίποτα δεν θα την εμποδίσει να πραγματοποιηθεί και τα επόμενα χρόνια. Ραντεβού λοιπόν πάλι του χρόνου με ακόμη περισσότερο κέφι, διάθεση και δημιουργία.
Ευχαριστούμε για αυτές τις στιγμές.

Κατηγορία Α’ (έως 12 ετών)
Βραβείο/Prize
  • Οι καραμέλες των 50 ευρώ,  3ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας (δείτε την ταινία εδώ)
Ειδική Μνεία
  • Μήλα στο μέλλον,  1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου  (δείτε την ταινία εδώ)
Κατηγορία Β΄(13 έως 16 ετών)
Βραβείο/Prize
  • TV (an)aeshetic, 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών (δείτε την ταινία εδώ)
Ειδική Μνεία/Special Mention
  • Όνειρα υπό κατάληψη, Λουκάς Λελόβας, 2ο Λύκειο Πρέβεζας (δείτε την ταινία εδώ)
Κατηγορία Γ΄(17 έως 20 ετών)
Βραβείο/Priz
  • Δε μας αφορά, Κινηματογραφική ομάδα 1ΟΥ ΕΠΑΛ Κορδελιού
Ειδική Μνεία/Special Mention
  • Το νησί των δακρύων, Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ και ΣΕΚ Άργους  (δειτε την ταινία  εδώ)

Βραβείο Συνηγόρου του Παιδιού
  • Μη φοβάσαι. Μίλα!, 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (δείτε την ταινία εδώ)
Όταν πριν από 15 χρόνια ξεκινούσαμε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και 4 χρόνια αργότερα την Camera Zizanio γνωρίζαμε ότι δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Ένα κινηματογραφικό Φεστιβάλ δεν είναι μια απλή πολιτιστική εκδήλωση.
Έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, αν θέλει να ανταποκρίνεται στα υψηλά στάνταρ μιας ποιοτικής διοργάνωσης  που αναδεικνύει το καινούργιο, το πρωτοποριακό, που δεν αποκλείει  αλλά αποκαλύπτει, δεν κλείνει αλλά ανοίγει δρόμους. Κι ακόμα περισσότερο όταν απευθύνεται σε παιδιά και νέους και έχει μια σαφή παιδαγωγική διάσταση.
Αλλά σε μια κοινωνία όπου όλα θεωρούνται εμπόρευμα, ακόμη και η ανθρώπινη εργασία κι αξιοπρέπεια, εκδηλώσεις χωρίς χρηματική ανταπόδοση όταν δεν θεωρούνται επικίνδυνες, είναι περιττές. Η «κοινωνία των αγορών» δεν αναγνωρίζει επενδύσεις στην τέχνη και τον πολιτισμό.
Στις σημερινές συνθήκες της κρίσης, όπου τα πάντα υποτάσσονται σε «δημοσιονομικούς στόχους» κι οι ζωές εκατομμυρίων ρυθμίζονται  από τερατώδης και απρόσωπους «οίκους αξιολόγησης» , ο πολιτισμός δέχεται ισχυρά πλήγματα. Κι όχι μόνο στην Ελλάδα, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αλλά διεθνώς. Αλλά χωρίς την τέχνη, η κοινωνία οδηγείται στη βαρβαρότητα.
Κι αυτό μας οπλίζει με δύναμη να συνεχίσουμε κολυμπώντας ενάντια στο ρεύμα. Γιατί γνωρίζουμε ότι το μέλλον που ονειρευόμαστε βρίσκεται μπροστά. Με ελάχιστα μέσα, με πολλές θυσίες αλλά με αυτοπεποίθηση για το δίκιο συνεχίζουμε. Είναι μια υποχρέωση στη νέα γενιά. Θεωρούμε ότι το Φεστιβάλ Ολυμπίας κι η Camera Zizanio είναι ένα χαράκωμα, μια γραμμή άμυνας απέναντι στη λαίλαπα που απειλεί ν’ αποσαθρώσει τον κοινωνικό ιστό.
Ελάτε να την ενισχύσουμε.
Νίκος Θεοδοσίου
Καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου